Anthonissen & Associates Experten in Reputatie Management

Anthonissen & Associates adviseert en begeleidt bedrijven, organisaties en hun leiders inzake hun reputatie. Anthonissen & Associates helpt hen bij het permanent en succesvol onderhouden van het belangrijkste wat zij bezitten: hun goede naam en faam. Anthonissen & Associates staat hen eveneens bij wanneer die reputatie wordt bedreigd en bescherming behoeft. Professioneel communicatieadvies is daarin determinerend.

About us

De huidige omgeving waarin ondernemingen en organisaties dagelijks moeten opereren, verandert permanent. Elke dag worden de raad van bestuur, het management en de medewerkers geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Vele stakeholders – zowel interne als externe – spelen een steeds belangrijkere rol. Aandeelhouders, vakbonden, overheden, NGO’s, maar ook drukkingsgroepen, consumenten, media en opiniemakers vertolken hun de meest uiteenlopende wensen, eisen, kritieken, visies en opinies.

Anthonissen & Associates adviseert sedert ruim 25 jaar met een bewezen track record ondernemingen en organisaties in binnen- en buitenland. Wij begeleiden onze klanten in hun reputatiemanagement, waardoor zij in staat zijn om de professionele en commerciële relaties met hun diverse stakeholders blijvend te optimaliseren.

Anthonissen & Associates heeft een netwerk van experten in diverse reputatiedomeinen: reputatiemanagement, stakeholdersanalyse & -management, communicatiestrategie, preventieve en curatieve crisiscommunicatie, interne en externe communicatie, public affairs en mediarelaties. Onze deskundigen zetten graag en geëngageerd al hun knowhow en ervaring in voor onze klanten, om samen een succesvolle reputatiestrategie te realiseren.

Peter Frans Anthonissen is een expert in reputatiemanagement. Hij is Gedelegeerd Bestuurder van Anthonissen & Associates.

Peter (°1955, Antwerpen) studeerde rechten aan de universiteiten van Antwerpen, Leuven en Cambridge (Verenigd Koninkrijk). Hij behaalde de diploma’s van Licentiaat in de Rechten, Licentiaat in het Notariaat, Geaggregeerde in de Rechten en Master of Laws (LL.M). Vooraleer hij in 1987 van start ging met Anthonissen & Associates deed Peter ervaring op als advocaat, politiek adviseur van diverse ministers en journalist bij De Standaard en De Tijd, de toonaangevende kranten in Vlaanderen en België.

Hij is Executive Professor aan de Antwerp Management School (AMS) en gasthoogleraar aan de universiteiten van Antwerpen, Leuven en Gent en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederland).

Peter is voorzitter of lid van de Raad van Bestuur van verschillende bedrijven en organisaties. Hij is Voorzitter van Brandtpunt Ontbijtgesprekken, President van The Oxford & Cambridge Society of Flanders en Voorzitter van Alumni Lovanienses Antwerpen, de alumnivereniging van de KU Leuven. Hij was onder meer Europees President van IPREX, het grootste netwerk ter wereld van onafhankelijke communicatieadviesbureaus.

Peter publiceerde meer dan tien boeken over reputatiemanagement, communicatiestrategie, corporate communicatie, crisiscommunicatie, interne communicatie en mediarelaties, waaronder diverse bestsellers zoals Murphy was een optimist, In de naam van de faam, Stop de pers! en Crisis Communications. Hij is columnist voor het financiële weekblad Trends en gepubliceerde uitgebreid in tal van internationale gespecialiseerde magazines. Hij is een veel gevraagd keynote spreker op internationale conferenties. Hij wordt regelmatig geïnterviewd op radio en televisie over diverse actuele reputatiethema’s.

Approach & method

Books

Contact

Anthonissen & Associates

Fruithoflaan 25A
2530 Boechout (Antwerpen)
Tel. + 32 3 286 7777
GSM + 32 495 571 777
info@anthonissen.be

RPR Antwerpen
BTW BE-0432855075

LinkedIn

Download vCard